Knäckig smulpaj med blåbär

En godare variant av smulpaj med en knäckig smak! 


Knäckig smulpaj med blåbär (8-10 portioner) 

Detta behövs: 

I paket frysta blåbär 
1 msk potatismjöl 
1 msk socker 

3 dl vetemjöl 
1 dl havregryn 
3/4 dl socker 
1 nypa salt 
125 g smör 

2-4 msk sirap
Vaniljvisp till servering 

Gör såhär: 

1. Sätt ugnen på 225 grader. 
2. Smöra en pajform. 
3. Häll i blåbär i formen och strö på socker och potatismjöl. 
4. Häll mjöl, havregryn, salt, socker och upphackat smör i en bunke eller matberedare. Blanda alla ingredienserna till en smulig deg. 
5. Fördela degen över bären så att det täcker. Ringla över sirap i några ränder över kakan. 
6. Grädda i ugnen längst ner i 20-25 minuter. Servera ljummen med vaniljvisp. 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0