Brytbröd med kesella
Ett roligt bröd att baka som räcker till många!
Brytbröd med kesella (24 portioner)
Detta behövs:
3,5 dl grahamsmjöl
50 g jäst
250 g kesella
3 msk ljus sirap
5 dl mjölk
1,5 tsk salt
9 dl vetemjöl + 1 till utbak
Ägg att pensla med
Sesamfrön om man så önskar
Gör såhär:
1. Värm mjölken till 37 grafer. Rör ut jästen med mjölken i en matberedare. Tillsätt sedan kesellan, sirapen, saltet, grahamsmjölet och mjölet. Arbeta degen smidig.
2. Låt jäsa i 30 minuter under duk.
3. Ta upp degen på ett bakbord och arbeta den. Dela i 24 lika delar, rulla till bollar och placera en i mitten på bakplåtspapper i en stor långpanna. Lägg dem tätt mot varandra och placera dem i cirklar runt omkring den först placerade i mitten.
4. Låt jäsa under duk i 30 minuter. Pensla sedan med uppvisat ägg och strö på sesamfrön. Grädda i ugnen på 200 grader i 15 minuter. Låt kallna på galler under bakduk. Bryt isär bullarna när du vill äta.
Kommentarer
Trackback