Rödvinbärsrulle med kokosmaräng

En otroligt god efterrätt/ fika. Syrlig men ändå söt och en perfekt komibnation med choklad och kokos.
 
 
Rödvinbärsrulle med kokosmaräng (8-10 portioner)
 
Detta behövs:
 
Botten:
5 äggvitor
2 1/2 dl strösocker
150 g kokosflingor (30 g till formen)
3/4 dl vetemjöl
2 msk kakao
 
Fyllning:
3 dl vispgrädde
150 g vinbär (några till dekoration)
1 msk florsocker
 
Gör såhär:
 
1. Sätt ugnen på 175 grader. Vispa med elvisp äggvitorna med hälften av sockret. Häll i resten av sockret lite i taget och vispa till en fast maräng.
2. Lägg undan kokos till formen. Rosta resten i teflonpanna under omrörning till de är gyllenbruna.
3. Vänd försiktigt ner mjöl, kakao och den rostade kokosflingorna i marängen.
4. Häll ut smeten och bred ut den jämt på ett bakplåtspapper i en långpanna (30x40 cm). Strö över resterande kokos. Grädda i ca 20 minuter.
5. Ta ut plåten ur ugnen och stjälp upp kakan innan den svalnat på ett nytt bakplåtspapper. Dra av pappret från kakan och låt den svalna.
6. Vispa grädden, tillsätt florsockret och rör försiktigt ner bären.
7. Bred ut grädden på bottnen och rulla ihop den. Var försiktig så att den inte spricker. Skär rullen i önskat antal bitar. Dekorera med röda vinbär.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0