Räkpasta med hummersås
En enkel vardagsrätt som känns lite lyxigare med räkor och hummer. Smakrik och väldigt god!
Räkpasta med hummersås (4 portioner)
Detta behövs:
200 g frysta räkor utan skal
300 g pasta (tagliatelle)
2 morrötter
250 g frysta sockerärtor
4 stänger crabsticks
1 1/2 msk vetemjöl
2 dl mjölk
2 1/2 dl matlagningsgrädde
4 msk konc hummerfond (eller efter smak)
2 st vitlöksklyftor
1 tsk pressad citronsaft
salt och peppar
några nypor citronkrydda
skärgårskrydda (dill,chili,citron...) som passar till fisk
Gör såhär:
1. Koka pastan enligt förpackningen.
2. Tärna crabsticksen. Skala och riv morrötterna. Hacka vitlöken.
3. Vispa ut mjölet i mjölken i en kastrull. Tillsätt grädde, hummerfond, morrötter,sockerärtor och hackad vitlök. Låt såsen koka ca 5 minuter.
4. Lägg i räkorna och crabsticksen och låt dem bli varma. Smaka av med citronsaft, salt och peppar och kryddor.
Kommentarer
Trackback