Knaprig kola-äppelkaka
En äppelpaj utan kanel, med smak av knaprig kola.
Knaprig kola-äppelkaka (6-8 portioner)
Detta behövs:
175 g smör
3/4 kg äpplen, skalade tunna klyftor
2 dl rörsocker strö
3 dl havregryn
1 1/2 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
1/2 dl ljus sirap
2 msk grädde
Servera med grädde, vaniljvisp, glass.
Gör såhär:
1. Sätt ugnen på 175 grader
2. Smält smöret och låt det svalna lite. Smörj en pajform ca 24 cm i diameter. Lägg äpplena i formen.
2. Smält smöret och låt det svalna lite. Smörj en pajform ca 24 cm i diameter. Lägg äpplena i formen.
3. Blanda alla torra ingredienser och rör ner det i smöret. Tillsätt sirap och grädde. Häll smeten över äpplena i formen.
4. Grädda i nedre delen av ugnen ca 25 minuter, tills kakan fått fin färg och är knäckig. Servera med grädde, vaniljvisp eller glass.
4. Grädda i nedre delen av ugnen ca 25 minuter, tills kakan fått fin färg och är knäckig. Servera med grädde, vaniljvisp eller glass.
Kommentarer
Trackback