Hallonpaj
En paj som inte är så söt med hallon och smuldeg. Sötman får man från vaniljsås eller vaniljglass vid servering.
Hallonpaj (6-8 portioner)
Detta behövs:
1.5 dl vetemjöl
1.5 dl havregryn
3 msk socker
100 gram smör
lite sirap (blir knäckigt)
1 paket frysta hallon
1/4 dl socker
lite potatismjöl
Gör såhär:
Tina hallonen innan!
1. Sätt ugnen på 200 grader.
2. Blanda mjöl, socker och havregryn i en bunke. Lägg i smöret skuret i bitar och blanda allt till en grynig massa.
3. Låt de tinade hallonen rinna av i en sil. Lägg dem i en ugnssäker form och strö över potatismjöl och lite socker. Fördela smuldegen över fyllningen.
4. Grädda mitt i ugnen 15-20 minuter.
5. Servera med vanilsås, glass eller grädde.
Kommentarer
Trackback