Hallonpaj

En paj som inte är så söt med hallon och smuldeg. Sötman får man från vaniljsås eller vaniljglass vid servering.
 
 
Hallonpaj (6-8 portioner)
 
Detta behövs:
 
1.5 dl vetemjöl
1.5 dl havregryn
3 msk socker
100 gram smör
lite sirap (blir knäckigt)
 
1 paket frysta hallon
1/4 dl socker
lite potatismjöl
 
vaniljsås, glass eller grädde till servering
 
Gör såhär:
 
Tina hallonen innan!
 
1. Sätt ugnen på 200 grader.
2. Blanda mjöl, socker och havregryn i en bunke. Lägg i smöret skuret i bitar och blanda allt till en grynig massa.
3. Låt de tinade hallonen rinna av i en sil. Lägg dem i en ugnssäker form och strö över potatismjöl och lite socker. Fördela smuldegen över fyllningen.
4. Grädda mitt i ugnen 15-20 minuter.
5. Servera med vanilsås, glass eller grädde.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0