Toscapäron

Ett enkelt och gott recept som man lätt gör med "burkpäron". Toscasmeten smälter i munnen och blir söt och god till päronen och glassen.
 
 
Toscapäron (4 portioner)
 
Detta behövs:
 
1 burk konserverade päronhalvor
50 gram smör
0,5 dl socker
1 msk vetemjöl
1 msk grädde
1 dl flagad mandel
 
glass eller grädde till servering
 
Gör såhär:
 
1. Sätt ugnen på 225 grader. Låt päronen rinna av och lägg dem ganska tätt i en ugnssäker smord form.
2. Smält smöret och lägg i alla ingredienserna utom mandeln. Koka upp och rör lite försiktigt.
3. Skeda smeten över päronen, strö över manden och grädda ca 10 minuter eller tills päronen fått vacker färg.
4. Servera med glass eller grädde.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0