Koka kronärtskocka

Ett väldigt gott tillbehör till maten. Eller som en liten förrätt. Med smak av sommaren! 
 
 
Koka kronärtskocka (2 st blir tillbehör till 4 personer)
 
Detta behövs:
 
2 kronärtskockor
vatten
salt
1 citron
 
Smör:
50 g smält smör
1 liten pressad vitlöksklyfta
saft av citron
salt
peppar
 
Gör såhär:
 
1. Skär bort stjälken. Klipp ev. bort toppen på de större bladen. Skölj skockorna väl. Bind fast en liten bit citron på undersidan av skockan. Koka upp vatten och tillsätt salt. Koka skockorna under lock, 30-50 minuter stora och 20-30 minuter små. Bladen ska gå lätt att dra av.
2. Ta upp dem med en hålslev och lägg dem upp och ner på en handduk så att vattnet rinner av. Klipp bort snöret med citronen. 
Smör: Rör ner pressad vitlök och citron i smöret. Smaka av med salt och peppar. Servera kronärtskockorna med det smäta smöret.
3. Hur man äter: Lossa ett blad och doppa det i smöret. Gnag av "köttet" på den nedre delen av varje blad. De minsta bladen och det s.k skägget i mitten tar man bort. Därunder finns själva hjärtat.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0