Kärleksmums / mockarutor

Chokladkakan är täckt av en glasyr som smakar kaffe och choklad. Kokos på toppen. Mums!
 
 
Kärleksmums / mockarutor (20-30 bitar beroende på hur stora man skär)
 
Detta behövs:

150 gram smör
1 1/2 dl mjölk
3 ägg
3 dl socker
1 msk vaniljsocker
3/4 dl kakao
2 tsk bakpulver
4 dl vetemjöl
 
Glasyr:

75 g Arla smör
3/4 dl starkt kaffe (kan ersättas med vatten om man inte gillar kaffe)
1/2 dl kakao
1 1/2 msk vaniljsocker
4 dl florsocker
 
Garnering:
 
1 dl kokosflingor eller strössel
 
Gör såhär:

1. Sätt ugnen på 175 grader. Smörj och bröa en långpanna ca 30x40 cm eller lägg i ett bakplåtspapper.
2. Smält smöret, häll i mjölken och låt det svalna. Vispa ägg och socker pösigt, gärna med elvisp.
3. Sikta ner vaniljsocker, kakao, bakpulver och mjöl genom en sil. Tillsätt smör och mjölk och blanda allt till en jämn smet.
4. Häll smeten i formen. Grädda i mitten av ugnen ca 20 min.

5. Glasyr: Smält smöret i en kastrull, tillsätt kaffe, kakao, vaniljsocker och florsocker och blanda väl.
Tag ut kakan ur ugnen, låt den stå en stund. Bred glasyren över den varma kakan och strö över kokosflingorna.


 
 
 
 
 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0