Färsbiffar med squash-tsatsiki

Grön squash och röd chili bidrar med fina färgstänk i biffarna. Squash dyker dessutom upp i tsatsikin, som ersättare för den traditionella gurkan.
 
 
Färsbiffar med squash-tsatsiki (4 portioner)
 
Detta behövs:
 
1 liten squash (ca 200 g)
400 g nöt- eller lammfärs
1 ägg
3 msk ströbröd
lite vatten
2 tsk hackad röd chili
1 msk smör
salt
peppar
 
servera med ris, quinoa, pasta etc.
 
Squash-tsatsiki:
 
1 liten squash (ca 200 g)
2 dl matyoghurt
1 vitlöksklyfta
2 krm salt
 
Gör såhär:
 
1. Tsatsiki: Riv squashen fint på rivjärn. Krama ut så mycket vätska som möjligt. Blanda squashrivet med yoghurt och smaka av med pressad vitlök och salt.
2. Biffarna: Riv squashen till färsen fint på rivjärn. Krama ut så mycket vätska så möjligt. Blanda färs, ägg, ströbröd, vatten, squash, chili, salt och peppar till en smidig smet. Forma färsen till åtta biffar.
3. Grilla eller stek biffarna 3-4 minuter på varje sida i smör tills de är genomstekta och gyllenbruna.
4. Servera biffarna med squash-tsatsiki

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0