Enkel mandelsplitt

Mitt favoritjulgodis har alltid varit mandelsplitt. Choklad och nougat möter rostad mandel och kombinationen blir gudomlig!
 
 
Enkel mandelsplitt (70-80 st)
 
Detta behövs:
 
200 gram sötmandel
250 gram nougat
250 gram mörk blockchoklad
70-80 små folieformar
 
satsen går att halvera!
 
 
Gör såhär:
 
1. Skålla mandeln och skär den i flisor. alt köp färdiga flisad.
2. Lägg på en plåt och rosta mitt i ugnen på 200 grader (de ska bli gyllenbruna). Passa noga!
3. Lägg nougat och choklad i en ugnsfast form och låt smälta i mikron. Blanda ner mandeln.
4. Ös upp i folieformar och låt stelna på svalt ställe.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0