Fetagratinerad scampi i tomatsås
Ett underbart gott recept för den som älskar skaldjur och fetaost. I mindre portioner fungerar det bra som förrätt men detta recept ger 4 normala portioner.
Fetagratinerad scampi i tomatsås (4 portioner)
Detta behövs:
4 tomater i bitar
1 gul lök, hackad
2 vitlöksklyftor, pressade
1/2 dl torrt vitt vin
1 burk krossade tomater, 425 gram
1 dl basilikablad
2 msk tacosås
salt och peppar
400 g rå eller kokt scampi eller räkor
200 gram feta, 10 &
Serveras med:
Fralla med ost
Serveras med:
Fralla med ost
Gör såhär:
1. Sätt ugnen på 225 grader.
2. Lägg tomaterna i en kastrull tillsammans med lök, vitlök, vin, tomatkross, basilikablad och tacosås. Sjud under lock ca 15 min. Krydda.
2. Lägg tomaterna i en kastrull tillsammans med lök, vitlök, vin, tomatkross, basilikablad och tacosås. Sjud under lock ca 15 min. Krydda.
3. Vänd ner scampin. (Om scampin är rå - sjud några minuter till.
4. Fördela i formar. Smula över fetan. Gratinera några minuter tills fetan fått fin färg och allt är genomvarmt. Servera med fralla.
Kommentarer
Trackback