Vegetarisk lasagne

En vegetarisk lasagne tycker jag är mycket godare än en lasagne med kött i. Med purjolök, keso och spenat blir denna lasagne en stor hit!
 
 
Vegetarisk lasagne  (8- 10 portioner)
 
Detta behövs:
 
Gröna hårda lasagne plattor
1 stor burk keso
1 matlagningsgrädde
1 burk krossade tomater
1 påse färsk spenat (kan uteselutas)
3 purjolökar
1 grönsaksbuljongtärning
1 dl tomatpuré
smör att steka i
riven ost
basilika (färsk eller torkad)
salt
peppar
 
 
Gör såhär:
 
1. Bryn den färska spenaten i lite smör.
2. Strimla och bryn purjon. Häll i krossade tomater, basilika, salt, peppar, matlagningsgrädde och tomatpuré. Låt koka ihop.
3. Ta fram en stor ugnssäker form och smöra den lite. Lägg lite av röran i botten, varva med lasagneplattor, röra, keso och avsluta med riven ost.
4. Grädda i ugnen i 250 grader i ca 30 minuter.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0