Pestolax i ugn med pressad potatis

Lax i ugn kan varieras på många olika sätt med kryddor, såser etc. I det här receptet använde jag mig mest av saker som jag redan hade hemma. Man tager vad man haver!
 
 
Lax i ugn med pestosås (4 portioner)
 
Detta behövs:
 
4 portionsfiléer lax
1/2 burk ricottaost (125 gram)
1/2 burk créme fraiche (100 gram)
4 stora tsk grön pesto
saft av 1/2 liten citron
1 dl riven parmesan (eller annan stark ost)
8 potatisar
salt, svartpeppar, vitpeppar
smör till formen
potatispress
 
Gör såhär:
 
1. Sätt ugnen på 175 grader.
2. Smöra en ugnssäker form och lägg i laxfiléerna.
3. Gör såsen. Blanda ihop ricotta, créme fraiche, pesto, citronsaft, parmesan. Smaka av med salt och peppar. 4. Häll såsen över laxfiléerna. Ställ in i ugnen i ca 15-20 minuter eller till laxens innertemperatur är 52-55 grader. Använd gärna stektermometer.
5. Skala potatis och koka den i vatten med lite salt. Låt koka upp och sjud sedan på medelvärme i 20 minuter. Pröva med en sticka så att potatisen är genomkokt och känns mjuk.
6. Häll av vattnet. Pressa potatisen i en potatispress eller servera som den är.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0