Klassisk smulpaj med äpple och kanel

En klassisk smulpaj med äpple och kanel är en oemotståndlig efterrätt att bjuda på. Servera med vaniljsås, glass eller grädde!
 
 
Klassisk smulpaj med äpple och kanel (6-8 portioner)
 
Detta behövs:
 
1.5 dl vetemjöl
1.5 dl havregryn
3 msk socker
100 gram smör
lite sirap (blir knäckigt)
 
4 äpplen
1/2 dl socker
1 tsk kanel
 
vaniljsås, glass eller grädde till servering
 
Gör såhär:
 
1. Sätt ugnen på 200 grader.
2. Blanda mjöl, socker och havregryn i en bunke. Lägg i smöret skuret i bitar och blanda allt till en grynig massa.
3. Skala, kärna ur och skär äpplena i tunna klyftor. Lägg dem i en ugnssäker form och strö över socker och kanel. Fördela smuldegen över fyllningen.
4. Grädda mitt i ugnen 15-20 minuter.
5. Servera med vanilsås, glass eller grädde.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0